top of page
  • Writer's pictureJenni

Chicagossa sesongin ulkopuolella



Moni varmaan miettii miksi lähteä Chicagoon talvella ja mitä siellä voi tehdä? Syitä on paljonkin, mutta yksi hyvä syy on kesää edullisemmat lentojen ja hotellien hinnat. Lisäksi Chicago on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki, eli tekemistä löytyy hurjasti vaikka ulkona olisi hyvinkin talvista. Chicago on lempinimeltään Windy City, eli kelit ovat hyvin samanlaiset kuin meillä täällä Suomessa vastaavana aikana ja viikko ennen vierailuani siellä oli ennätyspakkaset.



Matkaan lähdin perjantaina Icelandairin siivillä, koska suoria lentoja Helsingistä Chicagoon on vain kesäkaudella Finnairilla. Icelandairilla matka-aika oli kaikkein nopein ja tällä kertaa se oli myös edullisin vaihtoehto. Helsinki-Reykjavik väli oli 3,5 tuntia ja siitä seuraava väli Reykjavik-Chicago oli 6,5 tuntia. Reykjavikissa vaihtoaika oli 55 minuuttia, mutta se riitti vallan mainiosti. Ehdin käydä jopa oluella, koska passintarkastus tapahtui koneelle ja uutta turvatarkastusta ei ollut. Helsingissä lähtiessä Yhdysvaltoihin matkustavilta kyseltiin turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä. Olenko itse pakannut laukkuni? Onko minulla mukana puuteri- tai jauhomaisia aineita? Kuinka kauan olen Yhdysvalloissa ja minne majoitun? Tämän tenttauksen kerrottiin nopeuttavan maahantulotarkastusta perillä, mutta en sitä kyllä käytännössä huomannut.


Majoituin North Loopiin alueella joen rannassa, mikä on kaupungin keskustaa. Sieltä löytyvät kävelymatkan sisältä parhaat kaupat, upeat teatterit, lukuisia ravintoloita ja baareja. Lentoasemalta tälle alueelle pääsee suoraan sinisen linjan junalla, viiden dollarin matkaliput voi ostaa lentokentällä automaatista joko käteisellä tai kortilla. Chicagon alueella on usein ruuhkia, joten juna on nopein ja edullisin vaihtoehto keskustaan. Junalla matka kestää reilu puoli tuntia, kun taksilla matka voi kestää 45 minuutista kahteen tuntiin.



Ensimmäisenä aamuna heräsin jo varhain aikaeron vuoksi ja lähdin ostoksille. Chicago on shoppailijan taivas! Kaupat aukeavat jo kahdeksalta lauantaisin, joten pääsin heti aamusta tositoimiin. Vaatteet, kengät ja laukut ovat huomattavasti halvempia kuin Suomessa, kun tietää mistä ne ostaa. Parhaat löydöt olen Chicagossa tehnyt tavaratalo Macyn alenurkkauksista, Rossilta ja Burlingstonilta. Näistä paikoista saa merkkituotteita todella edullisesti, jos jaksaa vaan etsiä. Tällä kertaa löysin esim. Sketchersin lenkkarit ja Lewiksen farkut 1/3 Suomen hinnoista. Lisäksi ihan perusvaatteita löytyi edullisesti, kauluspaidoista kesämekkoon. Edellä mainitut kaupat löytyvät Loopista, mutta todellinen ostoskatu on Magnificent Mile joen toisella puolella ja lukuisat Outlet ostoskeskukset kaupungin ulkopuolella. Merkkivaatteista esimerkiksi Calvin Klein, Tommy Hilfiger ja Guess ovat paljon edullisempia kuin Euroopassa.



Kun tärkeimmät, eli ostokset oli tehty, oli aika suunnata tutustumaan kaupunkiin enemmän. Olen käynyt kerran Chicagossa aikaisemmin ja silloin vietin siellä kesäaikaan reilun viikon. Toisin sanoen kaikki pakolliset turistinähtävyydet olin jo käynyt. Suomalainen tuttuni on asunut Chicagossa vuosia ja ehdotti, että lähtisimme Chinatowniin. Kiinalainen kaupunginosa sijaitsee South Loopin alueella ja sinne muuttaa jatkuvasti paljon nuoria ihmisiä myös aasian ulkopulelta, Suosittelen käymään siellä, koska tämä trendikäs kaupunginosa on aito ja siellä on lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Teimme aurinkoisessa säässä kävelylenkin ja menimme suosittuun aasialaiseen ravintolaan syömään. Tilaukset tehtiin iPadillä erittäin laajasta menusta ja hintataso oli kohtuullinen, ottaen huomioon annosten valtavan koon. Loput nuudeli-kasvis-katkarapuannoksesta otin paikalliseen tapaan mukaan ”Doggybagiin” iltapalaksi. Chinatownissa pyöriminen teki janoiseksi ja lähdimme etsimään mukavaa baaria takaisi keskustaan. Ensin suuntasimme Lucyyn Millenium Parkin laidalla, mutta paikka oli aivan täynnä. Löysimme lopulta pienen ja viihtyisän meksikolainen ravintolan nimeltään Broken English Loopista.



Uusi kokemus minulle oli NHL jääkiekkopeli United Stadionilla. Liput tähän Chicacago Blackhawksin- Detroit Red Wingsien peliin sain hankittua vielä edellisenä iltana Ticketmasterin kautta. Vaikka en kova jääkiekkofani olekaan, oli kokemus aivan mahtava ja tunnelma aivan uskomaton. Sain kuulla jäähallin baarissa paikalliselta fanilta, ettei ne tykkää yhtään detroitilaisista kuten ei kukaan muukaan… No minulla ei ollut onneksi niin kovaa tunteen paloa asian suhteen. Ennen kuin peli alkoi oli Pre-Game show, jäähän heijastettiin erilaisia kuvioita musiikin soidessa ja siellä esitettiin jopa NHL:n lyhyt historiikki. Itse peli meni paikalliselta joukkueelta hienosti ja Chicago Black Hawks voitti peli 4-1. Hallissa oli rento meininki, syömistä ja olutta sai nauttia katsomossakin. Otimmekin oluet ja ”Nacho Helmetin” naposteltavaksi peliin. Yhtään humalaista tai järjestyshäiriötä en nähnyt. Hieno ilta, suosittelen kokeilemaan.



Minulla oli valitettavasti vain viikonloppu aikaa olla Chicagossa ja nähtävää jäi seuraavallekin visiitille. Kaupungissa on korkea tasoisia museoita ja teattereita, missä en ole vielä päässyt käymään. Chicago on upea kaupunki, siinä on todellakin suurkaupungin tuntua, mutta ihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Vahva suositus!

126 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page