top of page
  • Writer's pictureJenni

Joulu ja uusivuosi risteilyllä?

Updated: Jan 13, 2019Oletko ollut jouluna tai uutenavuotena risteilyllä? Jos vastaus on ei, niin ei hätää. En ole ollut minäkään, mutta kohta olen.


Olen lähdössä tänään 12 yön risteilylle Intian valtamerelle Celebrity Cruises varustamon laivalla Constellation. Risteilymme alkaa Abu Dhabista ja päättyy Dubaihin. Vietämme siis joulun ja uuden vuoden ensi kertaa mieheni kanssa laivalla. Risteilyn aikana vieraillemme Goassa ja Mumbaissa. Goassa olemme päivän verran ja Mumbaissa kaksi, eli laiva toimii hotellina siellä ja pääsemme liikkumaan vapaasti laivasta maihin.Viime juhannuksena aloimme haaveilla joulusta jossain missä olisi lämmintä ja aurinko oli takuuvarmaan. Kävimme useita vaihtoehtoja läpi Karibian ristelilystä Thaimaan omatoimimatkaan, mutta tällä kertaa risteily Intian valtamerellä vei voitoin. Vaakakupissa painoivat tällä kertaa mahdollisimman lyhyt lento, helppous ja kustannustehokkuus. Takana on hektinen syksy töissä ja monet aktiviteetit hyväntekeväisyys harrastukseni parissa, eli nyt olisi aika ladata akkuja auringon alla.Risteily löytyi aika helposti, koska totesimme että lennontojen hinnat Miamiin olivat huippussaan jouluna ja halusimme lämpimään ilman isoa aikaeroa. Totesimme ettei Karibianristelylle ollut järkeä lähteä tällä kertaa. Risteilyitä löytyy joulun aikaan paljonkin ja aloimme kartoittaa mihin saisimme lennot kohtuulliseen hintaan ja päättäisimme sitten vasta millä laivalla menisimme ja missä. Dubaihin löytyi lennot edullisesti tai niin edullisesti kun jouluna voi matkustaa. Lennot varasimme jo hyvissä ajoin kesällä, kun kuulimme että Emiratesin halpalentoyhtiö FlyDubai aloittaa lennot Helsingistä.


Kustannuksista sen verran, kun tämä luonnolliseesti kiinnostaa useita. Lennot meno-paluu Dubaihin oli 700 €/matkusta kahdella ruumalaukulla. Itse risteily maksoi ikkunahytissä sisältäen, ruuat ja juomat (myös alkoholilliset) oli 1200 €/matkustaja- Reissu kiinteät kulut yhteensä 1900€. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta asumme laivalla joka vastaa viiden tähden hotellia ja tähän kuuluvat finedining ruuat viineineen. Laivalla ei mene rahaa käytännössä mihinkään, ellei shoppaile tai mene pelaamaan casinolle. Minä en harrasta pelaamista ja lähinnä ostan jotain pientä laivalta. Jos laivan retkille haluaa mukaan satamissa on se tietysti lisäkulu, retkistä tulen kertomaan toisessa kirjoituksessani pian.


Haluan toivottaa ihanaa joulua kaikille ja nauttikaa joulusta missä päin mailmaa ikinä olettekaan. Minä olen tällä kertaa Intian valtamerellä joulunvietossa. Lupaan ottaa paljon kuvia ja kertoa sitten kaikki tarinat matkalta täällä blogissa!


Lisää Celebrity Cruisen laivoista pääset lukemaan esim. Risteilykeskuksen sivuilta.


FlyDubain lentoja pääset katsomaan täältä.

88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page