top of page
  • Writer's pictureJenni

Jouluaatto ja päivä Intian Valtamerellä risteilylläJoulun tunnellema tuli heti Abu Dhabin laivaterminaalissa vastaan, kun iloiset jouluasuihin pukeutuneet virkailijat ottivat meidät ja tavaramme vastaan. Olo oli taas ihan kuin kotiinsa olisi tullut. Itse laivaan tsekkaus sujui joutuisasti ja laivassa olimme ilman jonottelua. Pääsimme heti pikän matkan jälkeen syömään buffeetti ja hytitkin olivat valmiit pian. Monet luulevat, että laivaan meno ja siellä olo on yhtä jonottamista. Näin ei todellakaan ole, laivavarustamot ovat huippuluokan ammattilaisia käsittelemään ja siirtelemään isompia ihmismassoja ilman jonotusta.
Laivaan ei muuten tarvitse itse kantaa laukkuja, vaan laukkumiehet ottavat ne heti satamaan tultaessa ja tuovat ne hytin eteen muutaman tunnin kuluessa. Hyvä palvelu alkaa siis ti hkun tulet terminaalille. Sinun ei tarvitse raahata itse tukka märkänä kamppeitasi, vaan voit ottaa vain pienet käsimatkatavat mukaasi. Jos tulette suoraan esim lentokentältä, suosittelen että laukkuun pakkaa kevyeämpää vaatetta ja vaikka uimavehkeet, koska uima-altaat ovat käytössä heti kun tulette laivaan. Edelliset asiakkaat ovat poistuneet samana aamuna, eli hyttejä siivotaan n.klo 13 saakka ja tämän jälkeen saatte ne käyttöönne.Laivan ravintolat ja baarit palvelevat teitä heti kun saavutte laivaan.

Laivalla oli myös heti jouluinen tunnelma, kun astuimme laivaan sisälle. Saimme tervetulolasilliset kuohuvaan ja pääsimme ihastelemaan kauniita jouluvaloja ja koristeita. Laivalta löytyi useita joulukuusia, joulutähtiä, lahjapakettikasoja ja piparkakkutaloja. Selkeästi isompi juhlapäivä on kansainvälisesti joulupäivä ja joulupukki tuli myös tervehtimään meitä kaikkia. Laivalta löytyi myös sauna, eli joulusaunaankin olisi päässyt niin halutessaan.


Osa ihmisestä pukeutu jo aattona tai joulupäivänä hassuihin joulua-asuihin tai pipoihin, mutta illalla oli taas juhlavasti pukeutunutta väkeä teatterissa ja ravintoloissa. Ainakin viereisessä pöydässä vaihdettiin myös lahjoja perheen kesken. Elävää joulumusiikkia oli tarjolla ympäri laivaa pitkin päivää ja laivan kannella näyttiin päivittäin koko perheen jouluelokuvia. Suosituin oli selvästi Muppettien joulu vaikka lapsia tällä laivalla ei ole paljon. Uima-allas alueella oli myös piparkakkutalojen koristelunäytöstä ja ravintolassa upeat jääveistokset pukista ja poroista matkalla maailmalla.


Tunnelmaltaan joulu on laivalla tyylikäs ja iloinen. Voisin verrata tätä ehkä tunnelmaltaan jouluun Espanjassa. Laivalla on pyhien aikaan eri uskontokuntien jumalanpalveluksia, mutta samaan aikaan ravintolat ja baarit ovat auki, niissä on iloinen ja leppoisa tunnelma. Yhteensä meitä on täällä 51 eri kansallisuutta. Arvostan joulua myös kovasti Suomessa, mutta toivoisin hartauden lisäksi myös vähän iloisuutta mukaan pimeyden keskelle.


Ruuat laivalla ovat olleet erinomaisia, suomalaisille perinteisempiä jouluruokia on ollut aika vähän.Toki lohta, kalkkunaa ja kinkkua on ollut tarjolla, ilman perinteistä sinappihuntua. Olemme syöneet kansainvälisen keittiön herkkuja monipuolisesti, koska joka päivä illallisella on vaihtuva menu ja päivällä buffetissakin on aina eri teema esim. maiden tai juhlapäivien mukaan.Kokonaisuudessaan voin todetan, että laivan joulu vastasi odotuksiani ruualtaan ja palvelultaan. Laivan lämmin ilmapiiri ja tunnelma oli jotain mikä ylitti odotukseni. Jouluaaton ja päivän olimme merellä, Tapaninpäivänä saavuimme Goalle, mutta se on sitten tarina jo erikseen.


Hyvää joulun jälkeistä eloa Suomeen, palataan taas!

99 views0 comments

Σχόλια


bottom of page