top of page
  • Writer's pictureJenni

Laivaesittely Mein Schiff 1- Luksus kohtaa käytännöllisyyden

Updated: Apr 30, 2019Mein Schiff1 on uusi, moderni ja kaunis laiva. Se on sarjassaan viides laiva mikä on valmistunut Meyer Turun telakalla TUI Cruisesille. Laivojen numerointi voi hämätä äkkinäistä, koska numerointi on alkanut jo joskus aikoinaan ykkösestä, kun TUI on hankkinut ensimmäisen laivansa vuosia sitten. Ensimmäisen Mein Shiffin 1:n TUI Cruises on myynyt jo eteenpäin, joten numerointi on nyt aloitettu uudestaan ykkösestä.
Saksalainen TUI konsernin on yksi maailman suurimmista matkajärjestäjistä. Moni on varmasti matkustanut aurinkoon pakettilomalle TUI:n siivin tai ainakin kuullut lasten Bamse-kerhosta. Risteilyt ovat yksi TUI:n tuote, mikä ei ole kovin tunnettu Suomessa, koska tämä tuote on suunnattu lähinnä saksankielisille markkinoille. Laivalla kieli on saksa ja kaikki materiaali päiväohjelmista ravintoloiden menuihin on saksaksi. Suurin osa henkilökunnasta puhuu englantia, mutta kovasti kummastelivat ja toisaalta olivat innoissaan, kun puhumme englantia heidän kanssaan.Laiva on yleisilmeeltään tyylikäs ja skandinaaviseen tyyliin sisustettu, ilman krumeluureja mutta silti luksuksen tunnelma on tavoitettu upeasti. Samalla laiva tuntuu jotenkin kotoisalta ja helposti lähestyttävältä. Laivaa on ollut sisustamassa ja suunnittelemassa useita suomalaisia suunnittelun ja rakennusalan ammattilaisia. Voimme oikeasti olla ylpeitä laivan rakennustaidosta mitä meiltä Suomesta löytyy. Monissa asioissa suunnittelussa on ajateltu ympäristöystävällisyyttä ja käytännöllisyyttä, kauneudesta tai materiaaleista tinkimättä. Laivalta löytyi esimerkiksi hienoin naistenhuone minkä olen laivalla koskaan nähnyt vai mitä olette mieltä kuvasta alla?Tunnelma on laivalla muutenkin mukavan rauhallinen tai rento. Iltapukuiltoja ei ole ja matkustajat pukeutuvat myös iltaisin hyvin rennosti, mutta saksalaisen tapaan asiallisen tyylikkäästi. Täällä ei tule todellakaan tule painetta siihen onko pukeutunut tarpeeksi hienosti tai ”näkyykö kello”. Kuulutuksia tulee harvakseltaan, eikä silloinkaan mainosteta alennusmyyntejä tai bingoa. Kuulutukset ovat informatiivisia tiedoituksia liittyen käytännön asioihin tai säätilaan liittyen laivan päällystöltä.TUI Cruisesin risteilyt ovat ”premium- all inclusive”, eli kaikki ruuat ja juomat sisältyvät hintaan. Laivalla on lukuisia ravintola joihin voi mennä nauttimaan aamiaista, lounasta ja illallista ilman erillistä maksua. Myös kaikki alkoholit kuuluvat hintaan ja ovat erittäin laadukkaita. Ainoa mihin olin hieman pettynyt oli laivan punaviini, mitä tarjoiltiin lounaalla ja illallisella. Tosin laivan baareista sai ihan kelvollista punaviiniä mikä sisältyi hintaan. Alkoholittomia juomia ja moctaileita sai myös nauttia vapaasti laivan baareista. Kahvitarjonta oli loistava, erikoiskahvit ja artesaanijäätelöt mukaan lukien sisältyivät hintaan. Kaikki verot ja palvelumaksut risteilyn hinnassa ja tippiä voi halutessaan jättää, mutta sitä ei odoteta.


Ai niin ja laivan ”strategiset mitat” jotka monia kiinnostavat, pituus 315 m, leveys 36 m, hyttejä 1447, matkustajia sopii laivaan 3132 ja henkilökuntaa 1092. Laivan kannelle on mahdutettu 380 metriä pitkä juoksurata, jonka uloin takakaarre nuolee laivan ääriviivoja niin, että tuntuu kuin rata kulkisi meren yläpuolella. Muutenkin urheilu ja hyvinvointi nousevat laivan palveluissa ehkä enemmän esille kuin muilla varustamoilla. Esimerkiksi laivalta löytyy sisäpalloiluhalli ja iso SPA alue lukuisine hoitoineen sekä saunoineen. Erikoisuutena myös merien pisin, 25 metrinen uima-allas ulkokannella.


Mein Schiff vaikutti erinomaiselta laivalta ja voisin hyvin lähteä uudestaan TUI Cruisen risteilylle. Tosin ensin pitäisi käydä ehkä lukemassa saksaa edes vähän lisää, että tästä hienosta tuotteesta saisi vieläkin enemmän irti.


427 views0 comments

Comments


bottom of page