top of page
  • Writer's pictureJenni

Laivaesittelyssä m/s Viking Glory, mitä uusi Viking Glory tarjoaa?

Olen käynyt nyt kaksi kertaa uudella Viking Glorylla. Ensimmäisen kerran heti silloin, kun laiva alkoi tekemään reittimatkoja maaliskussa ja toisen kerran Vappuna. Ensivaikutelma laivasta oli todella positiivinen, laivalla oli niin paljon katseltavaa ja koettavana uusia asioita. Halusin käydä Glorylla toisen kerran ennen kuin kirjoitan laivaesittelyn. Täytyy nostaa Viking Linelle hattua, että ovat investoineet uuteen kalustoon Itämerellä ja pääsemme nauttimaan yhdestä maailman kauneimmista saaristoista Gloryn kyydissä.


Kuva: Viking Line

Viking Glory on Viking Linen uusin matkustaja-autolautta jo se liikennöi välillä Turku – Maarianhamina – Tukholma, jolla se korvasi hyvin palvelleen m/s Amorellan.Wikipedian mukaan, Viking Glory rakennettiin Viking Gracen pohjalta. Alus on hieman pidempi ja leveämpi kuin Viking Grace. Viking Glory on bruttovetoisuudeltaan mitattuna pohjoisen Itämeren suurin matkustaja-autolautta.


Tämä on helppo allekirjoittaa. Gloryssa on paljon samaa Gracessa, mutta uudistuksia on uskallettu lähteä tekemään ja kokeilemaan. Yksi mikä Gloryssa on hienoa, ovat sen isot ja upeat ikkunat lattiasta kattoon, mistä maisemia pääsee esteettömästi ihailemaan. Muutenkin laivassa on paljon lasia, mikä tekee siitä valoisan ja viihtyisän. Varsinkin laivan keskiosassa olevat ravintolakeskittymä ”Market” on mukava uusi kokonaisuus. Useat ravintolat palvelevat tällä alueella, ruokaa saa sämpylöistä pizzaan, kaalikääryleistä ja a la carteen. Tämä valintojen määrä tekee alueesta hieman sekavan.


Kokeilimme laivalla aaamiaisena Premium- aamiaista ja perinteistä buffet-vaihtoehtoa lounaalla, molempia näitä voin suositella sitä lämpimästi. Buffetissa on viihtyisä sisustus, sekä upeat näköalat. Ruoka oli raikasta ja maukasta. Runsas valikoima erilaista syötövää, joista merenelävät olivat ehdoton suosikkini. Pöydästä löytyi isoja rapuja, katkarapuja, simpukoita ja mätiä. Erikoisuutena tässä buffassa voin myös mainita laajan juomavalikoiman. Hanasta löytyy limppareiden, oluen ja viinien lisäksi myös siideriä ja lonkeroa. Hanassa oleva punaviini ei valitettavasti yltänyt ruuan tasolle, mutta hanavalkoviini maistui ihanalta rapujen kanssa.


Laivan ulkokansi ja spa-alue ovat ehdottomat suosikkini. Maaliskuussa spa-tarjosi upeita maisemia, raikkaita juomia ja rentoutumista. Spa-kannattaa varata jo hyvissä ajoin, koska se on todella suosittu. Span puolella on useita altaita ja saunoja, toimivana kokonaisuuten.


Laivan katettu ulkokansi toimi loistavasti Vappuna juhlakansalle. Ulkokansi on katettu ja siellä on lämmittimet, eli raikkaasta meri-ilmasta pääsi nauttimaan ilman pipoa ja toppatakkia. Vapun kunniaksi kannella oli myös DJ, joka sai matkustajat tanssimaan ja viihtymään kannella. Akustiikka toimi yllättävän hyvin, pöydissä pystyi keskustelemaan hyvin ja tanssilattialla äänen voimakkuus oli riittävä. On kuitenkin hyvä huomioida, että laivalta ei löydy perinteistä karaokea, pubia tai yökerhoa.Yövyimme laivalla molemmilla kerroilla Deluxe-hyteissä. Hytissä todella mukavat sängyt ja sisustus on oikein onnistunut. Tähän hyttiluokkaan kuuluu myös jääkaappi tarjoiluineen. Meitä odotti kaksi piccolo kuohuviiniä, kaksi limpparia ja olutta, sekä vettä. Lisäksi Deluxe hyttiin kuuluu Premium aamiainen.
Ensimmäisenä iltana laivalla ei tax-free kaupasta saanut ostaa kuin yhden pullon viiniä tai sixpackin olutta/lonkeroa/siideriä. Tämä sen vuoksi, että varustamo haluaa ilmeisesti rauhoittaa hyttikäytävät ettei ns. hyttibileitä järjestettäisi ja reittimatkaa tekevät saisivat nukkua rauhassa. Tämä on mielestäni ihan toimiva käytäntö. Laivan myymälä on kaunis ja selkeä. Siellä on laaja valikoima taxfree-tuotteita ja valikoima ei juurikaan poikkea muiden vastaavien laivojen kaupoista. Huomion arvoinen asia on, että nuuskaa saa ostaa vain Ruotsin aluevesillä.Teksti: Jenni Luomala

Kuvat: Jenni ja Atte Luomala, Viking Line

144 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page