top of page
  • Writer's pictureJenni

Laivavierailu: MSC Virtuosa Helsingissä 4.6.2022

Updated: Jul 13, 2022Pitkästä aikaa kansainväliset risteilijät ovat taas Helsingissä ja pääsin tutustumaan yhteen niistä kaksi viikkoa sitten Helsingin Hernesaaressa. Risteilijä oli italialaisen MSC varustamon kaunis m/s Virtuosa, joka oli lähtenyt kohti Suomea Englannin Shouthamptonista. MSC on varustamona vähän ehkä tuntemattomampi suomalaisille, vaikka sen on maailman suurin yksityisomisteinen maailman suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo.


Risteilijä tekee parhaillaan Itämeren risteilyjä ja se käy Helsingin lisäksi useassa satamassa, kuten Tallinnassa ja Visbyssä. Laiva on rakennettu Ranskassa vuonna 2020 ja se aloitti liikennöinnin 2021. Laiva on siis käytännössä katsoen uusi ja erittäin nykyaikainen. MSC Virtuosalle sopii matkustajia 6 334 ja miehistöä 1704. Pituutta kaunottarella on 331 m, leiveyttä 43 m ja hyttejä löytyy 2440 kappaletta. Puhumme siis varsin isosta risteilijästä, jos verrataan vaikkapa suomalaisille tutumpaan Silja Symphonyyn vastaaviin mittoihin jotka ovat seuraavat: pituus, 203 m, leveys 32 m ja hyttejä on 986.


Laivalla suurimman vaikutuksen teki laivan Galleria di Virtuosa, eli laivan kävelykatu jossa on upea LED-näyttö laivan katossa. Muutenkin laivan sisustukseen on panostettu ja se on silmiä hivelevät kaunis. Upean yksityiskohtana voin mainita laivalla olevat portaat joissa on Swarovskin kristallia ja sisäpiiritiedon mukaan yksi porras maksaa noin 3000 €. Sisääntullessamme kävelykadun katossa Iso-Britannian lippuja LED-näytöllä kuningattaren syntymäpäivän. Koristelun huomasi joka puolella laivaa ja laivan atriumissa oli aivan valtava syntymäpäiväkakku. Laivan henkilökunta ja matkustajat koostuvat yleensä useasta eri kansallisuudesta, mutta tällä kertaa enemmistönä oli britit.Laivan kävelykadun varrelta löytyy kauppoja, ravintoloita kahdessa kerroksessa, tapasbaari ja upea suklaapuoti. Erikoisuutena täällä on, että voit tehdä/tilata oman suklaalevyn vaikka itselle lahjaksi tai vaikka tuliaisiksi koti Suomeen. Voit siis valita eri makuisia suklaasekoituksia ja sekaan vaikkapa pähkinöitä tai kuivattuja marjoja. Lopuksi jos haluat suklaalevyn päälle koristellaan haluamasi teksti, esimerkiksi, laivan nimi, risteilyn ajankohta tai suomeksi kiitos. Vain mielikuvitus on rajana!MSC Virtuosalla on useita eri hyttiluokkia, karkeasti jaettuna sisä-, ikkuna- ja parvekehytteihin. Tämän jälkeen tulevat isommat hytit joissa on useampi huone ja enemmän nelijöitä. Isoissa suite-hyteissä sinulla voi olla parvekkeella jopa oma poreallas. Luxusta himoitseville löytyy laivalta MSC Yacht Club konsepti, jossa hytit ovat sviittejä hovimestarin palveluineen. Tämä konsepti mahdollistaa boutique-tyylisen majoituksen ja palvelut suuressa risteilijässä.


Ravintoloita ja baareja laivalla on lukuisia, pääsimme tutustumaan niistä muutamiin. Itseäni kiinnosti pienten annosten ystävänä aasilainen ravintola missä on laaja sushi valikoima, sekä viihtyisän näköinen tapasravintola kävelykadulla. Nämä kaksi ravintolaa ovat lisämaksullisia, mutta risteilyn hintaan sisältyviä ravintoloita löytyy useita. Buffet palvelee asiakkaita aamusta ilta ja sinne voi poiketa aamiaiselle, lounaalle, päivälliselle ja illalliselle omassa tahdissa. Varsinaisia kattausaikoja ei ruotsinlaivojen tapaan ole, tosin päivän mittaan ruoka-aikojen välillä on noin tunnit tauot. Risteilyn hintaan kuuluu myös laivan kaunis A la Carte ravintola missä pääsimme nauttimaan herkullisestä ruuasta, ihanista viineistä ja tietysti laadukkaasta palvelusta. A la Cartessa voit nauttia aamiaista, yleensä meripäivinä lounasta ja illallista. Menu vaihtuu päivittäin ja usein buffetissa samaan tahtiin. Välimeren herkut ovat laivalla hyvin edustettuina, tietysti kun olemme italiaisella risteilijällä.Jos haluat kuntoilla löytyy laivalta hyvin varustettu kuntosali, ohjattua liikuntaa, palloilukenttä ja jopa keilaradat. Lisäksi laivalla on spa sauna-alueineen ja katettu uima-allas alue, joka soveltuu hyvin pohjoisemmallekin reitille tai ympärivuotiseen käyttöön. Ulkoa löytyy toinen kävely/juosurata, isompi uima-allas, porealtaat sekä lasten kiipeily- ja vesipuisto, jossa myös aikuiset pääsevät. MSC varustamolla on usein hyviä tarjouksia lapsille ja heille löytyy myös hienot kerhotilat hoitopalveluineen laivoilta.

Illalla laivalla soi live-musiikki sen baareissa, laivalla esitetään teatterissa joka ilta vaihtuva show ja yökyöpelit pääsevät tanssimaan yökerhoon. Myös laivan kävelykadulla järjestetään alkuillasta ohjelmaa, kuten kapteenin vastaanottotilaisuus. Kun kävimme laivalla sinä iltana olisi ollut tarjolla Silent disco. Silent discossa kaikki tanssivat korvakuulokkeet korvilla, eli musiikki kuuluu ainoastaan sieltä. On todella hauskaa katsoa ja tanssia itsekkin, kun ihmiset tanssivat ja itse discossa on hiljaista.MSC varustamon risteilyitä voin suositella lämpimästi, jos olet lähdössä reissuun puolisosi tai vaikkapa kaveriporukan kanssa. Varsinkin jos pidät etelä-eurooppalaisesta tunnelmasta enemmän kuin amerikkalaisesta. Lisäksi varustamo sopii hyvin lapsiperheille, hyvien lapsialennuksien vuoksi. Varustamon laivat edustavat viimeisintä teknologiaa ja ovat merten ympäristöystävällisimpiä.


Kiitos kutsusta tutustumaan laivaan Elämys Cruises ja MSC Cruises!


Elämys Cruisella on kesäksi 2022 todella hyviä tarjouksia MSC:n risteilyille. Osa niistä lähtee jopa Helsingistä. Katso kesän risteilytarjoukset täältä.


Itse olen lähdössä kokemaan Norjan vuonot tänä kesänä ensimmäistä kertaa, joista voit lukea lisää tulevassa blogikirjoituksessani. Laivana tulee olemaan uusi ja hieno MSC Grandiosa . Reitti: Kööpenhamina, Oslo, Kristiansand, Flåm, Kiel, Kööpenhamina. Valitettavasti loma-aikatauluihin ei sopinut tällä kertaa Helsingistä Norjan vuonoille lähtevä MSC Preziosa.Kuvat ja tekstit: Jenni Luomala


288 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page