top of page
  • Writer's pictureJenni

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä risteilyistä, mutta et tiedä mistä aloittaa?

Updated: Jul 13, 2022

Loistavaa että luet blogiani, koska täältä löydät valintaa helpottavia vinkkejä siihen, mikä olisi juuri sopivin kansainvälinen risteily sinulle ja matkaseurueellesi. Kun sinulla on vastaukset valmiina seuraaviin kysymyksiin, uskon että kansainvälisen risteilyn onnistuminen on varmempaa ja pääset nauttimaan lomastasi. Kerron tässä vinkkejä risteilyille jotka ovat viikon tai pidempiä.
1. Milloin haluat lähteä? Onko ajan ajankohta tärkeämpi kuin edullisempi hinta?


Tässä tulee vinkki numero yksi edullisimpien risteilyiden ja matkojen hankkimiseen: matkusta kun muut eivät sitä tee. Itse matkustan silloin, kun perinteisten lomakausien ulkopuolella kun hinnat ovat matalimmillaan. Kohdallani vastaus on siis, että edullisempi hinta on tärkeämpi kuin ajankohta.


Tämä vaatii tietysti työnantajalta joustoa, mutta kun lomatoiveet ovat ajoissa tiedossa niin työt pystyy suunnittelemaan usein niiden mukaan. Lisäksi pilkon lomani ympäri vuotta, eli kesälomaa pidän putkeen aina vain kaksi viikkoa kesä/heinäkuussa. Tämä tietysti aiheuttaa tuttavapiirissä kysymyksiä miten teillä voi olla niin paljon lomaa? Meillä ei ole aina lomaa, se vaan vaikuttaa siltä kun lomat pilkkoo ympäri vuotta ja hyödyntää arkivapaat lomien yhteyteen. Töissä minulta taas kysytään, että enkö ole ikinä lomalla ;) Tarkennuksena siis kaikille vielä, että minulla on lomaa viisi viikkoa vuodessa, kuten töissä käyvillä yleensä. Kannattaa taktikoida hyvin huolella vain milloin ne pitää.2. Minne haluat lähteä?


Kiinnostavatko sinua hiekkarannat turkoosien vesien äärellä vai kaupunki kohteet, mistä löydät kulttuuria ja kauppoja? Jos vastaus on hiekkarannat ja turkoosi vesi, voi Karbian risteily olla sinulle hyvä vaihtoehto. Välimeri tarjoaa välillä molempia, pääsääntöisesti kuitenkin enemmän kaupunkikohteita.


Jos eksotiikka kiinnostaa voin suositella Alaskan ja Aasian risteilyitä tai merellä olosta nauttivat voi lähteä vaikka Transatlantic risteilylle. Näille on välillä hyvinkin edukkaita tarjoiksia. Karibialla, Tyynellä valtamerellä, Aasian risteilykausi on läpi vuoden. Alaska, Välimeri, Norjan vuonot ja Itämeren risteilyt keskittyvät huhtikuusta-syyskuuhun.
3. Ketkä ovat lähdössä? Onko teillä lähdössä kaveriporukka, koko perhe vai aikuinen pariskunta? Vai yksin?


Tämä päätös selkiyttää entisestään sitä, mikä varustamo kannattaa valita. Lapsiperheiden ykkönen on Royal Caribbean lapsen hoitopalveluineen ja leikkipaikkoineen. Joskus myös italialaisella MSC varustamolla on hyvin tarjouksia lapsille, muuten lapset hinnoitellaan yleensä kuin aikuisetkin. Lapsista menee siis sama maksu kuin aikuisista kansainvälisillä ristelilyillä.


Jos risteilylle on lähdössä aikuinen pariskunta voi paras vaihtoehto olla Celebrity Cruises, koska siellä on keskitytty siihen että aikuiset viihtyvät ja voivat viettää rentouttavaa lomaa tyylikkäästi. Varustamon slogan on mordern luxury ja kolme risteilyn jälkeen voin sanoa, että tämä pitää paikkaansa. Neljäs ristely kyseisellä varustamolla on tulossa nyt jouluna, mutta se on sitten kirjoitus jo ihan oman jutun veroinen reissu.


Jos reissuun lähdetään kaveriporukalla, niin Royal Caribbeani laivat toimivat tähän hyvin. Siellä on paljon aktiviteetteja, surffaussimulaattoreista ja kiipeilyiseinämiin. Lisäksi laivan ravintola ja baaritarjonnassa on huikeasti valinnan varaa. Royal Caribbeanin laivat tarjoavat lähtökohtaisesti kaikille jotain, laivat ovat tämän päivän viihdekeskuksia joista löytää. MSC on usein tarjouskampanjoita jolloin saa hyviä alennuksia tai vaikka juomapaketin kaupanpäälle.


Hyvä varustamo kaveriporukalle on myös Norwegian Cruiseline, varustamon teemana on Freestyle cruising. Siellä ei ole siis pukuiltoja eikä tiettyä illallisaikaa, konsepti kutsutaan nimeltä freestyle dining. Tämä varustomo huomioi myös sinkut, laivoilta löytyy yhden hengen hyttejä sekä lounge yksin matkustaville.


Tämän lisäksi muita varustamoja on esim. Carnival Cruises, Princes Cruises, Costa, Azamara ja niin edelleen. Näistä löytyy varmasti myös loistavia vaihtoehtoja!


Risteilyitä pääset katsomaan esimerkiksi ElämysCruisen sivuilta. Täältä löydät hyvän hakukoneen ja mistä saat hinnatkin näkymään. Itse käytän ElämysCruisea risteilyiden varaamisessa, palvelu on loistavaa ja heillä markkinoinden laajin valikoima risteilyjä ja varustamoja kaikille maailman merille.


Nämä siis itse koettuja havaittuja asioita risteilyiltä, tässä hiemaan tarinaa taustoistani ja kuka olen :)
93 views0 comments

コメント


bottom of page