top of page
  • Writer's pictureJenni

Pitkä viikonloppu Palma de Mallorcalla joulukuussa 2018


Palma de Mallorca sopii loistavasti pitkän viikonlopun lomakohteeksi, jos tuntuu että Barcelona tai Madrid on jo nähty. Turistisesongin ulkopuolella Palman vanhakaupunki on ihanan rauhallinen, kaupat ja ravintolat ovat siellä auki vuoden ympäri.


Helsingistä Palmalle pääsee suorilla lennoilla Norwegianilla ja lentoaika on neljä tuntia. Lennot varasimme hyvissä ajoin, kun Norwegianilla tuli toukokuussa hyvä lentotarjous. Suorat lennot käsimatkatavaroilla olivat 120 €, lähtö perjantain klo 20 ja paluu maanantaina klo 14. Majoituksen otimme Hotel.com:n kautta, kolme yötä vanhan kaupungin kupeessa olevassa kaksiossa oli 250 €.


Käytännössä reissu onnistui yhdellä vapaapäivällä töistä ja reissun kokonaishinnaksi tuli 245 €/henkilö (suorat lennot + kolmen yön majoitus). Tuntuu ehkä hassulta varata lentoja yli puolen vuoden päähän, mutta näin säästät paljon rahaa. Veikkaisin tarjouksen nähdessäni, että joulukuussa olisi mahtava päästä pimeyden keskeltä edes vähäksi aikaa nauttimaan auringosta. Miten oikeassa olinkaan!


Kelit olivat loistavat kolmen päivän ajan, lämmintä päivällä oli +15-18 C ja aurinko paistoi joka päivä. Illaksi ilma viileni jonkin verran, mutta viiniä ja tapaksia pystyi takki päällä nautiskelemaan terassilla. On mahtava herätä aamulla kun on valoisaa ja aurinkoa riittää koko päiväksi. Viikonlopun aikana nautittiin hyvästä ruuasta ja viinistä, edullisesta hintatasosta sekä mahdollisuudesta olla ulkoilla. Kahtena päivänä reissulla askelmittari näytti 15 00 askelta päivässä, mikä on minulle todella hyvä suoritus.


Viikonlopun mieleenpainuvin kokemus oli junamatka antiikkijunalla Solleriin. Sollerin juna lähtee päärautatieaseman vierestä vanhalta asemalta. Meno-paluu liput maksoivat 32 € matkustaja ja junamatka kestää tunnin suuntaansa.


Pari vinkkiä:

- Liput ostetaan asemalta ja ne voi maksaa pelkästään käteisellä

- Junassa ei ole vessaa, asemalla voi käydä vessassa

- Asemalla on kioskikahvila, mistä voi ostaa juomista ja pientä syömistä mukaan junaan. Itse ostin mukaan Café con coñac:n, koska oli hieman flunssainen olo 😉Solleriin pääsee myös bussilla, joka on nopeampi ja edullisempi kuin juna. Suosittelen junaa, koska jo itsessään vanha juna on jo elämys ja reitti on todella kaunis Palmasta Solleriin. Juna kulkee upean maalaismaiseman läpi ja junan tahti on verkkainen, eli kuvia ehtii ottaa hyvin. Alkumatkan juna kulkee kaupungin halki, tämän jälkeen tulee peltomaisemaan ja lopuksi vuoristo tunneleinen.


Matkan varrella näet oikeasti paikallista elämään ja kauniita pikkukyliä. Juna saapuu Sollerin keskustaan mistä matkaa jatketaan vanhalla raitiovaunulla Sollerin satamaan. Sieltä löytyy rantabulevardi ravintoloinen ja venesatamineen. Söimme paikan päällä herkullisen kalalounaan edulliseen hintaan. Ravintoloista pöydän saaminen ei ollut helppoa vaikka olimme vain kahdestaan liikkeellä. Suosittelen pöytävarauksen tekemistä ja samalla kannattaa tarkistaa ravintolan hinnat, koska osa ravintoloista oli hinnakkaita jopa suomalaisen mittapuun mukaan.


Linkit ja vinkit viikonlopun viettoon Palmalla:


Bar Dia, tapaksia ja paikallista tunnelmaa https://www.facebook.com/bardialalonja/

Junalla Solleriin, aikataulut http://trendesoller.com/en/timetable/#

130 views0 comments

Comments


bottom of page