top of page
  • Writer's pictureJenni

Pikavisiitti Singaporeen ennen risteilyäSaavuimme Singaporeen Finnairin lennoilla kolme päivää ennen risteilyämme keväällä 2018 Singaporesta Dubaihin. Olemme todenneet, että ennen risteilyä on mukava olla pari päivää kohdekaupungissa mistä risteily lähtee. Tärkein syy tähän on se, että aikaero ehtii tasaantua ja lisäksi on hyvä ottaa vähän pelivaraa, jos lentojen kanssa tulee myöhästymisiä. Laiva kun ei odota.Suora lento Singaporeen kestää n. 11 tuntia, eli istuttavaa riitti. Onneksi saimme mieheni kanssa kahdestaan käyttöömme kolmen istuttavan penkkirivin ja nukkuminen onnistui hetkittäin. Laskeuduimme perille aikataulun mukaisesti illalla ja otimme taksin kohti hotellia. Meillä olisi siis kolme päivää aikaa tutustua kaupunkiin ja korjata aikaeroa ennen risteilyn alkamista. Olemme kerran käyneet aikaisemmin Singaporessa uutena vuotena 2012. Silloin tuli tutuiksi ostoskatu Orchad Road, Pikku-Intian ravintolat ja kaupat, Sim Lim Square ja Raffless hotellin Singapore Slingit. Nyt pääsimme tutustumaan tämän monipuolisen kaupungin muihin nähtävyyksiin.


Hotellimme sijaitsi keskustan tuntumassa, arabilaisessa kaupunginosassa. Alue oli trendikäs ja siisti, toki Singaporessa on joka paikassa siistiä. Hotellimme oli uusi ja keskihintainen, nimeltään Destination Singapore ja se sijaitsi Beach Roadilla. Aamiainen oli monipuolinen ja huoneet olivat mukavat, mutta yllättävän pienet. Hotellin katolla oli erinomainen uima-allas aikuisille ja hienot näkymät. Hotellin läheltä löytyi kaikki tarvittavat eli pankkiautomaatti, rahanvaihtopiste, apteekki, pikkukauppoja, eri tasoisia ravintoloita ja nuorekkaita trendibaareja. Islamin vaikutuksen huomasi oikeastaan vain ison moskeijan muodossa ja siinä etteivät moskeijaa lähimpänä sijainneet ravintolat myyneet alkoholia. Ruoka Singaporessa on suhteellisen edullista, mutta alkoholi jopa Suomea arvokkaampaa.


Hotellilta oli kävelymatka isolle Suntec ostoskeskukselle mistä kierto-ajelut alkavat. Ostoskeskuksesta löytyy lukematon määrä kauppoja ja ravintoloita ja sen edessä on jonkun tarinan mukaan maailman suurin suihkulähde. Kiertoajelumme ensimmäinen vierailukohde oli monille tuttu Marina Bayn Sands hotelli ja sen näköalatasanne. Näköalatasanteelle päästäkseen pitää ostaa ”hissilippu”. Tasanteella toimii pieni pysybaari josta saa ostettu juomista, mutta baarin lisäksi ylhäältä löytyy tasokas ruokaravintola jonne täytyy tehdä etukäteen varaus. Lisäksi katolla sijaitsee hotellin kuuluisa ”infiny pool”-uima-allas. Se on 150 m pitkä ja arvatenkin maailman suurin uima-allas. Suosittelen ehdottomasti käymään täällä, koska näkymät ovat ihan huikeat. Hotellissa yöpyminen on aika hinnakasta, mutta tämä on yksi niistä hotelleista minne täytyy päästä kerran elämässä edes yhdeksi yöksi. Hotelli ja koko lahti on upeasti valaistu öisin ja iltaisin voit nauttia taidookkaasti tehdystä valoshowsta.


Marina Sands Bayn lähistöllä sijaitsee upeat puutarhat Gardes by the Bay, joissa pääset ihailemaan kasveja sisä- ja ulkotiloissa. Puutarha näkyy hienosti myös Marina Sands Bay hotellin näköalatasanteelta. Alueella voi nähdä yli miljoona kasvia ja siellä sijaitsee myös kahviloita, joissa voi käydä istuskelemassa. Tunnetuimmat Gardens by the Bayn kasveista ovat superpuut, jotka valaistaan yöllä näyttävästi.


Seuravana päivänä jatkui luonnonläheinen teema suurkaupungissa ja seuravaksi suunnistimme Singaporen kasvitieteelliseen puutarhaan. Kohde sijaitsee keskustan ulkopuolella ja sinne pääsee esimerkiksi Hop-On-Hop-Off busseista. Puutarhat ovat Unescon -kohde ja ne on perustettu 1859. Meidän kierroksemme jäi valitettavasti vähän lyhyeksi, koska kova vesisade yllätti ja suurimman osan ajasta istuimme alueella ravintolassa ja söimme lounasta. Paikka vaikutti todella kauniilta ja mielenkiintoiselta, suosittelen jos haluaa hetkeksi rauhoittumaan kaupungin sykkeestä. Tosin Singapore ei tunnun niin kiireiseltä kuin muut Aasian suuret kaupungit. Tämä johtuu ehkä siitä, että henkilöautoja on vähän kovan verotuksen vuoksi koska niiden määrää halutaan rajoittaa ympäristösyiden vuoksin. Vanhoja autoja ei katukuvassa näe.


Yksi aidoimpia ja mielenkiintoisempia alueita on Bugis Streetin ja Pikku-Intian alue. Nämä alueet ovat autenttisia ja Singaporen välillä liiankin kliininen tunnelma unohtuu. Suosittelen ehdottomasti käymään näillä alueilla, mukavaa vastapainoa muille kaupungin alueille. Täällä näkee paikallista elämää, katukauppoja, edullisia food court alueita, hieromapaikkoja ja elektroniikkakauppoja. Vietimme Bugis Streetin alueella hauskan iltapäivän kaupoissa kierrellen ja paikallista street foodia nauttien. Jalat olivat tässä vaiheessa jo kävelystä ja helteestä turvoksissa ja päätin ottaa Uber-taksin hotellille vaikka kävelymatka ei oli ollut kovin pitkä. Uber toimii loistavasti Singaporessa ja tietysti metro on todella toimiva ja nopea kulkuväline.


Singapore on mahtava kaupunki jonne voisi palata uudestaan. Tälläkään kertaa meillä, ei ollut aikaa kahta päivää enempää kokea tätä upeaa kaupunkia, mutta toisaalta ajatus oli jo alkavassa risteilyssä. Singaporessa oli todella kuuma ja olisi ihana päästä jo laivan kannelle siemailemaan drinkkejä vilvoittassa merituulessa.

140 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page