top of page
  • Writer's pictureJenni

Toronto – Top 5 mitä nähdä ja kokeaTein toukokuussa kuuden päivän omatoimimatkan Torontoon ja tässä blogikirjoituksessa pääset tutustumaan mielestäni näkemisen ja kokemisen arvoisiin paikkoihin. Nähtävää tällä alueella riittää, sillä Toronto on Kanadan suurin kaupunki. Asukkaita on 2,8 miljoona ja yli puolet kaupungin asukkaista on syntynyt muualla kuin Kanadassa. Joidenkin tilastojen mukaan Torontossa on maailman kaupungeista toiseksi suurin maahanmuuttajien osuus heti Miamin jälkeen. Kaupunki sijaitsee Ontario järven rannalla ja se on yleisilmeeltään värikäs ja minimuotoinen, vanhat rakennukset ja pilvenpiirtäjät ovat siellä sulassa sovussa keskenään. Torontosta löytyy mielenkiintoisia kaupunginosia, kuten Greektown, Little Portugal, Little Italy, Little Jamaica sekä peräti viisi Chinatownia.


1. Niagara Falls ja viinitilat


Olivat mielestäni reissumme kohokohta. Niagaran putoukset sijaitsevat noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Torontosta. Alueelle menee joitakin julkisia kulkuneuvoja, mutta auton vuokraaminen on ehdottomasti kätevintä ja joissakin tapauksissa edullisinta. Autolla pääsimme liikkumaan vapaasti alueella. Näimme upeat putoukset ja kävimme pienessä maaseutu Dinerissä lounaalla, jota sama pariskunta on pyörittänyt 20 vuotta. Alueella on myös useita viinitiloja ja alue on tunnettu etenkin icewinestä. Kävimme vierailulla ja viinimaistelulla Wayne Gretzkyn viinitilalla.Niagaran putousten ympärille on kehittynyt kunnon turistikylä hotelleineen. Voit myös löytää sieltä Casinoita ja jopa Hard Rock Cafeen. Minulle tämän oli yllätys, koska olin ajatellut että putoukset ovat jossain luonnonpuistossa keskellä metsää. Putousten lähellä on myös viehättävä pikkukylä Niagara by the Lake jossa kannattaa käydä. Paikka on Ontarion ensimmäinen pääkaupunki Niagara-vierailu sinne on kuin aikamatka 1700-luvulle.


2. Distillery District


Kävimme Distillery District alueella päiväkävelyllä. Paikka on täynnä, baareja, panimoita, tasokkaita ravintoloita, taidegallerioita ja kauppoja. On mahtavaa, että tämä osa Torontosta säilytetty lähes alkuperäisessä muodossaan ja rakennettu uutta vanhaa kunnioittaen. Kesäkuukausina alueella järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Harmitti ettei itselläni ollut mahdollisuutta jäädä alueelle pidemmäksi aikaa hengailemaan ja tutua paikallisen tislaamon tuotteisiin.


3. Hockey Hall of Fame


Jääkiekon historiaa ja kuuluisia pelaajia, sekä lajin vaikuttajia esittelevä museo. Museogalleriassa pääset tutustumaan laajasti jääkiekon historiaan ja ihailemaan Stanley Cup -pokaalia ja muita, pienempiä palkintoja. Kadulle näkyy vain vanha osio museosta, mutta kokonaisuudessaan paikka on paljon isompi ja sijaitsee osaksi maanalla. Museosta löytyy laajasti lajin historiasta tietoa, niin pelipaitoja kuin valokuvia, sekä myös interaktiivisia osiota.


Hockey Hall of Famessa esitellään pelaajaa, tuomareita tai sarjatoiminnassa mukana olleita toimitsijoita. Nämä henkilöt ovat yltäneet uransa aikana osallistuneet jääkiekon kehittämiseen tai olleet merkittäviä pelaajia. Suomalaisista Hockey Hall of Fameen ovat toistaiseksi päässeet Jari Kurri ja Teemu Selänne.4. Ripleys Aqvarium ja Satama-alue


Akvaario sijaitsee CNN- tornin vieressä ja näihin molempiin nähtävyyksiin on mahdollista ostaa yhteislippu jolla säästää vähän hinnassa ja pääsee jonojen ohi. Liput kannattaa varata etukäteen, koska Aquarium ja CNN-torni ovat todella suosittuja. Ripleys Aquriumissa pääset ihailemaan hienosti rakennettuja isoja akvaarioita, joissa on Ontaario järven kaloista lähtien aina eksoottisiin Karibian alueen kaloihin, meduusoihin ja meritähtiin. Kohokohta täällä oli kulkea haiden ja rauskujen alapuolella isossa lasiputkessa. Lasiputkessa oli "liukuhihna", eli lattia vei eteenpäin, siinä sai vain seistä ja ihmetellä erinäköisiä kaloja ja väistellä yli-innokkaista lapsia.


Akvaariumista pääset kätevästi kävellen laivasatamaan ihailemaan järvimaisemia ja nauttimaan alueen ravintoloista. Itse kävimme lounaalla ja olutmaistelulla Amsterdam Brewhousessa. Erinomainen sijainti ja ruoka, ravintola on itsesessään jo lähes nähtävyys.


5. St. Lawrence Market


St. Lawrencen kauppahallista löydät vanhan ajan kahdessa tasossa hallitunnelmaa. Vilkas kauppahalli on avoinna tiistaista sunnuntaihin, josta elintarvikkeita lähes joka lähtöön. Paljon tuoretta kalaa ja lihaa myynnissä. Myös jonkun verran valmiita ruokia ostettavissa mutta enimmäkseen raaka-aineita. Myös matkamuisto myymälöitä. Löytyy leipomuksia, bageleita, vaahterasiirappia jne. Jotenkin odotin että valmiita ruokia olisi tarjolla enemmän. Vanhimmat osat kauppahallista ovat vuodelta 1845. National Geographic palkitsi kauppahallin maailman parhaana kauppahallina vuonna 2012.


Toronto on mahtava kaupunki ja suosittelen käymään! Finnairilla lennot onnistuvat esimerkiksi Chicagon kautta ja Lufthansalla on useita yhteyksiä Saksasta Torontoon. Hotellit ovat hintatasoltaan aika korkeita, suosittelen katsomaan Airbnb - asuntoja yhtenä majoitusvaihtoehtona. Itse majoituin Airbnb:ssäa kolme yötä ja hotellissa kaksi.

64 views0 comments

Comments


bottom of page