top of page
  • Writer's pictureJenni

Vertailussa kansainväliset risteilyvarustamot

Kerron tässä lyhyen yhteenvedon kansainvälisistä risteilyvarustamoista joilla olen risteillyt. Itselläni on takana 23 kansainvälistä risteilyä viimeisen 15 vuoden ajalta. Tähän risteilymäärään en laske Tukholman tai Tallinnan reissuja, vaan vähintään neljän päivän risteilyitä joillakin alla mainituista varustamoista. Olen käynyt itse kuudella eri varustamolla, joista tässä kerron.



Royal Caribbean International, tämän yhdysvaltalaisen varustamon laivat ovat maailman suurimpia ja osa laivoista on rakennettu Turussa. Varustamo uusii kalustoaa nopealla tahdilla ja tarjoaa kaikille jotain. Royal Caribbeanin laivoilta maailman suurimmilta laivoilta löytyy huvituksia surffisimulaattoreista, vesiliukumäkiin, baareihin ja erikoisravintoloihin. Itse olen matkustanut tällä varustamolla 12 risteilyä, koska varustamolla on hyvät reitit ja tänne on helppo lähteä vaikka kaveriporukalla tai sukulaisten kanssa. Lapsiystävällinen varustamo, mistä löytyy lastenhoitopalvelut, omat allasalueet perheen pienimmille ja leikkikerhot. Jokaiselle siis jotain!



Celeberity Cruises on valinta aikuisempaan makuun ja pariskunnille. Celebrity Cruises on ehdottomasti premium-varustamo ja tarjoaa ensiluokkaisia risteilykokemuksia. Jos arvostat hienostunutta ja ylellistä ympäristöä sekä rennon kansainvälistä tunnelmaa suosittelen kokeilemaan tätä varustamoa. Laivalla on tilavat hytit, korkea palvelutaso ja tasokkaat ravintolat sommeljeereineen. Risteilyjen hintaan sisältyy useimmilla risteilyillä täysihoidon lisäksi myös juomapaketti. Näillä laivoilla palvelu ja ruoka on täyden kympin arvoinen. Varustamo on oma suosikkini, risteilyitä takana neljä tällä upealla varustamolla. Viime joulun ja uuden vuoden vietimme mieheni kanssa Celebrity Constalationilla Intian valtamerellä. Reissusta pääset lukemaan lisää blogistani.



Norwegian Cruise Line (NCL) on lanseerannut Freestyle Cruising -konseptin, jossa ei perinteisten risteilyalusten tapaan ole kiinteitä ruokailuaikoja ja -istumapaikkoja. Kukin matkustaja voi valita ruokailuaikansa ja haluamansa ravintolan oman mielensä mukaan. Laivojen ravintoloissa ole myöskään perinteisesti pukeutumista päivälliselle, vaan ns. Cruise Casual -pukeutuminen (hieman rennompi kuin Smart Casual, esim. shortsit, capri- ja khakihousut on sallittu) riittää useimpiin ravintoloihin ja hienompiinkin ravintoloihin vaaditaan vain Smart Casual-pukeutumista. Ruoka laivoilla on ollut erinomaista ja nykyisin myös alkoholijuomat kaikkien ravintoloiden lisäksi sisältyvät risteilyn hintoihin.



Carnival Cruise Lines on brittiläis-amerikkalainen risteilyvarustamo, joka liikennöi useita risteilyaluksia. Nykyään se on osa Carnival Corporation & PLC -yhtiötä, joka on maailman suurin risteilyalan yritys. Carnival kustannustehokas ratkaisu niille jotka arvostavat, että laivalla tapahtuu ja pääsee myös juhlimaan. Varsinkin Spring Beaking aikaan Karibialla laivoilla voi olla karnivaalitunnelma ja juhlintaa joka päivä. Yhtiö kutsuu laivojaan nimellä The Fun Ships (suom. ilo laivat), koska laivoilla järjestetään asiakkaille runsaasti erilaisia aktiviteetteja. Carnival Cruise Linesin laivat tunnistat punaisesta, valaan pyrstöiltä näyttävistä savupiipuista.



MSC on italialainen varustamo joka on tehty enemmän eurooppalaiseen makuun. Tällä varustamolla on rittäin hyvä hinta-laatusuhde. Tämän eurooppalaisen risteilyvarustamon laivastoon kuuluu 16 risteilyalusta, jotka risteilevät Välimerellä myös talvisin, sekä ympäri vuoden Karibialla – myös Kuubasta. MSC Cruisesin laivoilta löytyy eri palvelutasoja budjettimatkasta sisähytissä luxuslomaan Yacht Clubin sviiteissä. Rauhallisempi tunnelma ja varustamo, toki kannattaa varustautua siihen että laivoilla on paljon iloisia italialaisia. Uusimmalla MSC:n laivalla löytyy kauniita terasseja ja altaita kävelykannella. Tältä varustamolta löytyy usein edullisia lapsihintoja.



Princes Cruises on perinteisempi brittiläis-amerikkalainenvarustamo. Lemmenlaiva-televisiosarjasta suomalaisille tutuksi tulleet laivat tarjoavat valtavasti palveluja, mutta kuitenkin intiimin, pienempien laivojen, tunnelman. Laivoilla on rauhallisempi ilmapiiri, mutta tekimistä löytyy. Varustamon retket olivat korkeatasoisia, ruoka ja palvelu oli myös hyvää Tällä varustamolla maailmanlaajuisesti enemmän risteilykohteita kuin millään muulla varustamolla.



Meillä on varattuna pääsiäisenä Kanarian saarten risteily TUI Cruisesin Mein Schiffillä, kerron sitten siitä lisää kun olen käynyt sen itse testaamassa kyseisin varustamon 😊 Mielenkiintoisen reitin näette alla.


Tässä lyhyt oppimäärä eri kansainvälisiin risteilyvarustamoihin, toivottavasti helpottaa vähän seuraavaan risteilyn valinnassa!


Rsitelyitä pääsette etsimään ja varaamaan esimerkiksi Risteilykeskuksen sivuilta.

590 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page