top of page
  • Writer's pictureJenni

Silja Serenadella Riikaan

Updated: Jun 29, 2020Pitkä odotus palkittiin ja oli mahtava lähteä ensimmäistä kertaa kunnolla reissuun koronakevään jälkeen. Lähdimme mieheni kanssa Silja Serenaden ensimmäiselle kaupalliselle risteilylle 26.- 28.6.2020, minkä laiva teki kevään tauon jälkeen.


Bongasimme tämän uuden upean risteilyreitin 4.6.2020 ensimmäisten joukossa ja saimme matkan edulliseen hintaan. Ilmeisesti reitin suosio yllätti laivavarustamon ja hinnat nousivat tasaiseen tahtiin risteilyn lähestyessä. Olimme siis onnekkaita. Silja Serenade lähti Helsingin Olympiaterminaalista kohti Riikaa perjantaina 26.6 klo 16.00 ja palasi sunnuntaina 28.6 klo 11.00. Aikataulut ovat lähes samat kuin Tukholman reitillä, minne ei nyt ajeta naapurimaamme huonon epidemiatilanteen vuoksi. Täytyy nostaa hattua Tallink Siljalle tästä uudesta reitistä ja nopeasta reagoinnista muuttuneeseen kysyntään markkinoilla.


Juhlimme risteilyllä myös synttäreitäni ja puolisoni oli tilannut kivan yllätyksen hyttiimme, kuohuvaa ja kauniin punaisen ruusun. Skumppa varsinkin oli erittäin hyvä ratkaisu, kun suuntasimme kannelle upeaan auringonpaisteeseen ja katsomaan laivan lähtöä. Kansibaariin oli ihan järkyttävä jono, meillä oli onneksi jo juomat mukana ja saimme hyvän pöydän ilman jonotusta. Oli ilo huomata, että laivavarustamo järjestänyt DJ:n soittamaan kannelle, mutta juomien myyntipisteitä oli auttamattomasti liian vähän. Toivottavasti ensimmäisestä risteilystä on opittu ja seuraavilla risteilyllä tältä jonotukselta vältytään.


Ensimmäisenä iltana söimme Happy Lobsterissa ja ruoka oli erittäin hyvää. Alkupaloina meille maistui savustetut katkaravut, Toast Skagen ja pääruokana oli herkullista lohta. Ruokajuomaksi otimme laivan roseeviiniä, joka oli positiivinen yllätys. Suosittelen!Laivalla kaikki toimi lähes niinkuin ennen "korona-aikaa". Käsidesit olivat ilmestyneet ympäri laivaa, laivan wc-tiloista löytyi kuivauspuhaltimien sijaan käsipaperia, a la carte ravintoloissa jätettiin pöytäseurueiden väliin tyhjät pöydät, yökerho sulkeutui jo klo 01.00 ja karaoke/disko ei ollut auki. Erikoista mielestäni oli, että kahvilat (Fastlane ja Coffee & Co.) promenadella eivät olleet yhtä aikaa auki ja tämä aiheutti välillä jonotusta, varsinkin aamiaisaikaan. Laivan buffet oli auki, mutta siellä emme tällä kertaa käyneet. Ensimmäisenä iltana yökerhossa sai jonottaa myös juomia aika kauan, koska vain yksi baaritiski oli auki. Illalla showt pyörivät normaalisti yökerhossa.


Aamulla saavuimme aikataulussa Väinö-jokea pitkiin Riian satamaan ja uloskäynti oli poikkeuksellisesti autokannelta. En tiedä tullaanko jatkossa menettelemään näin vai mennäänkö putkea pitkin suoraan terminaaliin. Maihin pääsi siis sujuvasti, eikä mitään tarkastuksia ollut. Satama on lähellä vanhaa kaupunkia, minne on noin 20 minuutin kävelymatka. Satamassa on takseja saatavilla, sekä Hop-on Hop-off busseja. Taksisovelluksista Bolt toimii Riiassa ja on edullinen, matka satamasta keskustaan 3€.


Vanhassa kaupungissa oli todella hiljaista lauantaina puolilta päivin ja vain muutamat terassit ja kaupat olivat auki. Kävimme Zeppelin-kauppahalleissa ja torilla missä löytyi jo enemmän ihmisvilinää ja paikallisia. Ilmeisesti koronasulut vaikuttivat vielä kaupungissa.


Suunnitelmissa oli mennä kaupunkikierroksen jälkeen Radisson Blun kattoterassillle drinkeille ja ottamaan maisemakuvia, mutta se oli valitettavasti kiinni ja avataan 1.7.2020. Onneksi löysimme hotellin läheltä mukavan meksikolaisravintolan Tex-Mex Republicin, missä nautimme maittavan lounaan. Tämän jälkeen suuntasimme ostokeskus Galleriaan, mikä sijaitsi kiven heiton päässä lounaspaikastamme. Sieltä löytyi vaateliikkeitä, ruokakauppa ja ostoskeskuksen yläkerrassa oli ravintoloita kattoterasseineen. Maissa käytännössä ehti olla viisi tuntia, laiva saapui klo 10.30 ja lähti klo 16.30.


Kaupungilta suuntasimme takaisin laivalle klo 15.30 ja kuumassa terminaalissa odotti ruuhka laivaan. Täällä turvavälit eivät todellakaan toteutuneet, kun ihmiset jonottivat laivaan takaisin. Mitään rajatarkastuksia ei ollut, mutta lipuntarkastusportteja olisi pitänyt olla enemmän. Lisäksi matkustajaputkea pitkin ihmiset liikkuvat hitaasti, koska laivaannousu tapahtui ahtaaseen tilaan kannelle viisi. Kannattaa varautua jonotukseen tai mennä jo hyvissä ajoin laivaan takaisin.


Oli ihana päästä laivalle takaisin helteisen päivän ja hikisen jonotuksen jälkeen. Suihkun kautta kannelle katsomaan laivan lähtöä, nauttimaan auringosta, DJ:n muusikista ja hyvästä seurasta. Illalla kävimme syömässä Grill Housessa, nautimme maissikanaa laivan punaviinin kanssa, toimiva kokonaisuus taas. Uni kutsui ainakin allekirjoittanutta jo illallisen jälkeen :)

Kokonaisuudessaan hyvä reissu ja uusi reitti, suosittelen. Toivottavasti saitte tästä vinkkejä omaan risteilyynne, jos Riika kutsuu tänä kesänä. Risteilyt jatkuvat todennäköisesti vielä elokuun loppuun saakka. Ensi viikonloppuna suuntaamme risteilylle Maarianhaminaan, eli perästä kuuluu. Aurinkoista kesän jatkoa!


Kiitos Atelle kuvista ja matkaseuralaisille mukavasta reissusta!

Pieni matkaopas Riikaan: https://www.pienimatkaopas.com/riika/

882 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page