top of page
  • Writer's pictureJenni

Albaniassa omatoimimatkalla

Updated: Jul 7, 2020


Vihdoinkin kesälomalla Albaniassa


Kirjoittelussa on ollut pientä taukoa, pahoittelut siitä. Minun on "täytynyt" reissata, että saan tänne lisää tarinaa jaettavaksi ja parhaimpia vinkkejä reissuilta 😉 Tänä kesänä olimme toista kertaa Albaniassa lomailemassa. Edellinen kerta oli viime kesänä, kun kävimme Tiranassa, Durresissa ja Beratissa. Tällä kertaa päätimme suunnata etelä Albaniaan Sarandeen meren rannalle, nähdäksemme miltä Albanian näyttää täälläpäin ja hienoltahan se näytti. Ilmat suosivat meitä ja kirkkaassa vedessä oli mahtava uida päivittäin!

Kuinka Sarandeen pääsee?


Lensimme Finnairilla ensin Milanoon ja sieltä jatkoimme EasyJetillä Corfulle. Tällä pompulla säästää hieman lentolipun hinnassa, mutta vaihto on itse asiassa aika työläs. Lennot lähtevät eri terminaaleista ja terminaalien välillä menee bussi, mihin ei ollut matkatavaroiden kanssa mikään pikkuhomma rahautua. Päätimme, että ensi kerralla otamme suorat lennot Finnairilla Corfulle vaikka se rankaiseekin kukkaroa vähän enemmän. Tämä vaihtoehto on paljon mukavampi ja säästää myös aikaa. Albaniaan ei ole vielä suoria lentoja Suomesta.


Corfulta pääsee näppärästi kantosiipialuksilla Albanian puolelle Sarandeen. Aluksia menee noin useasti päivässä ja itse matka kestää noin puoli tuntia. Molemmissa päissä tulee varata hieman aikaa ja kärsivällisyyttä passintarkastukseen.


Meillä on albanialainen ystävä johon tutustuimme edellisellä reissulla. Ystävämme vei meidät viinitilalle lähelle Vlorea, jonne oli parin tunnin ajomatka Sarandesta tietä pitkin joka mutkitteli pitkin Albanian upeaa Rivieraa. Moni miettii onko Albania turvallinen paikka matkustaa ja voiko ihmisiin luottaa. Sanoisin, että on turvallista ja ihmiset ovat ystävällisiä sekä helposti lähestyttäviä. Tietysti aina voi sattua jotain ikävää, mutta enemmän olen pelännyt joskus Helsingin päärautatieasemalla viikonloppuisin kuin kertaakaan Albanian reissuilla. Yllä ja alla kuvia matkalta ja Kantina Dukat Farma viinitilalta.


  1. Majoittuminen Royal Sarande Hotellissa


Yövyimme Royal Sarande nimisessä hotellissa, mihin oli kävelymatka satamasta. Hotellia voi suositella lämpimästi, siistit tilat, ystävällinen palvelu ja hyvä aamiainen. Aamiaisen sai nauttia hotellin ylimmän kerroksen terassilla, mistä oli mahtavat näkymät merelle ja rantabulevardille. Aamiainen oli monipuolinen ja kaikki tekeminen oli jotenkin ihanan kodikasta hotellissa. Ruuat rakkaudella valmisti hotellin pitäjän vaimo tyttärensä kanssa ja aamuisin oli tarjolla myös itse tehtyjä suolaisia piiraita. Välillä aamiaisella soi keittiöstä Modern Talking tai paikalliset hitit Albaniasta :) Hotellissa toimi myös edullinen pesulapalvelu ja tämä oli meille pelastus. Iso kassillinen pyykkejä maksoi seitsemän euroa. Hotellimme on alla olevassa kuvassa keskellä, valkoinen kolmikerroksinen rakennus ja meidän parveke oli toisessa kerroksessa merelle päin.Hintataso on muutenkin Albaniassa erittäin kohtuullinen esim. kaksi isoa olutta on yhteensä 5 €. Illalla jos söi pitkän kaavan mukaan viineineen ravintolassa, niin rahaa kahdelta hengeltä menee harvoin yli 40 €. Voin suositella kokeilemaan meren eläviä, salaatteja ja tietysti tsatsikia. Lisäksi pitsat, pastat ja risotot ovat täällä hyviä italialaisten turistien vuoksi. Paikallinen olut on hyvää, viinit ovat vähän arvoitus ja paikallinen raki on aika napakkaa tavaraa, mutta edullista. Kuohuviiniä ei ole tarjolla monessa paikkaa, mutta valkoviinejä uskallan suositella. Paras punaviini mitä join reissun aikana oli makedonialainen Vranec rypäleestä tehty viini, mikä oli todella hyvää. Hinta ravintolassa 24 €, Suomessa tuon tason viini oli varmasti ollut yli 60 € ravintolassa.


Albania on huippupaikka, kannattaa käydä ennen kuin massaturismi valtaa paikat!


Linkit ja vinkit Albaniaa:
Lennot Finnairilla Corfulle: https://www.finnair.com/fi-fi

Easyjetin lennot Milanosta Corfulle: https://www.easyjet.com/


443 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page