top of page
  • Writer's pictureJenni

Korfulla kolme päivää - mitä ehtii kokemaan ja näkemään

Updated: Jul 7, 2020



Suunnittelu hyvin etukäteen matkasi


Minulta usein kysytään miten voin reissata niin paljon ja miten ehdin joka paikkaan. Mitään "hokkuspokkus" konstia tähän ei ole, vaan hyvä suunniteltu on tässäkin kaiken A ja O. Kolmessa päivässä ja yössä ehtii nähdä ja kokea paljonkin, jos on tietty käsitys mitä haluaa. Kysy kavereilta vinkkejä paikasta, lue blogeja, kysy paikallisilta ja tutki itse. Jos aikaa on rajallinen määrä, suosittelen ottamaan majoituksen aina hyvältä sijainnilta. Näin et käytä lyhyttä lomaasi tai viikonloppua kohteessa bussissa tai taksissa istumiseen. Sijainnista joutuu maksamaan vähän, mutta olen valmis karsimaan lyhyillä reissusta majoituksen suhteen monista asioista.



Kolme päivää Korfulla


Albanian jälkeen siirryimme kolmeksi päiväksi Korfulle. Olimme käyneet siellä aikaisemmin pari kertaa risteilijällä ja paikka vaikutti siltä, että siellä olisi mukava olla pidempäänkin. Risteilijät tulevat aamuisin satamaan ja lähtevät alkuillasta pois, eli siinä ajassa ehtii saada aina mukavan pinta raapaisun paikasta. Korfu jäi meitä kiinnostamaan kauniiden maisemien, kauppojen ja ravintoloiden vuoksi. Nyt meillä oli aikaa olla rauhassa tässä upeassa paikassa kolme päivää. Satamasta ja lentokentältä on molemmista lyhyt matka kaupungin keskustaan. Finnair lentää Korfulle sesonkina kerran viikossa ja esim. halpalentoyhtiö Easyjet lentää Milanosta päivittäin.



Iso ero Albaniaan


Aluksi ero Albaniaan tuntui suurelta, ravintoloihin oli sisäänheittäjiä ja joku osasi huudellessaan perus ”Mitä kuuluu” ja ”moimoit”. Samoin hinta taso tuntui kaksinkertaistuneen Albaniaan verrattuna, mutta edelleen oltiin alle Suomen hintojen niin ravintoloissa kuin ruokakaupoissakin. Olimme vuokranneet pienen asunnon Helen’s appartementiltä kaupungin keskustasta. Valinta oli oikein onnistunut, siisti asunto joka oli remontoitu äskettäin. Olimme keskustassa vanhassa talossa ja hissiä ei ollut, matkatavat oli aika tuskaa raahata kapeita portaita pitkin toiseen kerrokseen. Muuten asuntoa voi suositella myös hyvän sijainnin ja ilmastoinnin vuoksi.



Uimaan ja aurinkoon Korfun keskustassa


Kolmen päivän aikana kävelimme kaupunkia ristiin rastiin, testasimme monet terassit ja ravintolat sekä uimme Välimeressä. Ihan kaupungin keskustassa rantoja on vähän, mutta jos aikaa olisi ollut enemmän olisimme varmaankin vuokranneet auton ja lähtenee kiertämään saarta. Jo 10 km päässä keskustasta alkavat isot, upeat rannat joissa voi uida ja nauttia auringosta. Bongasimme sattumalta rannasta paikan nimeltä Imabar, läheltä vanhaa linnoitusta. Täällä löytyi ravintola ja iso terassi aurinkotuoleineen. Terassilta oli helppo mennä uimaan ja aurinko pystyi ottamaan vaikka koko päivän täällä kun välillä tilasi jotain ravintolasta. Paikka oli kohtuuhintainen ja rento. Ruokavalikoima oli jotain jamaikalaisesta burgereihin ja erikoiskahveista coktaileihin. Tämä ihan piristävä vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille ja tsatsikille, joita alkoi tulla jo korvista viikon reissun jälkeen.


Ensi kesän suunnitelmat


Suunnittelemme jo ensi kesän reissua Albaniaan ja Kreikkaa. Korfua olisi kiva vielä nähdä enemmän vuokraamalla auto ja lähteä kaupungin keskustan ulkopuolelle. Toki kaupungin keskusta on täynnä nähtävää, ihania kauppoja, vanhaa arkkitehtuuria ja museoita. Korfu on kokonaisuudessaan monipuolinen lomakohde omatoimimatkailuun, mistä löydät niin kaupunkiloman kuin rantaloman parhaat puolet.

155 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page